Een afwijzing na een sollicitatie? Dit maakt het verschil!

Zet je verwachtingen op een rijtje vóór het sollicitatiegesprek

Ga je op zoek naar een nieuwe collega? Spannend! Begin niet halsoverkop te zoeken, maar stel jezelf eerst de cruciale vraag: wat verwacht ik of de verantwoordelijke manager van de nieuwe medewerker? Heeft de kandidaat voorkennis nodig? Welke eerdere werkervaringen zijn interessant? Wat zijn de voornaamste competenties? Maak een lijstje met realistische verwachtingen op. Dit zal je helpen om een objectieve, onderbouwde keuze te maken. En het maakt het makkelijker om nadien gerichte feedback te geven aan de kandidaat.

Haalt de sollicitant de volgende ronde niet? Vertel het hem persoonlijk.

Bellen of mailen om een afwijzing na sollicitatie mee te geven? Dat is de vraag! Na de eerste ronde kan je een persoonlijk mailtje sturen met wat uitleg waarom die persoon niet weerhouden werd. Nog maar 3 kandidaten in de running? Kies voor telefonische feedback en geef extra duiding. Het waren tenslotte geschikte profielen, alleen was iemand anders nóg beter. Met het oog op de toekomst hou je best een warm contact met deze mensen, en wel hierom:

  • Stel dat de uitverkoren kandidaat afhaakt, of dat de samenwerking al snel fout loopt.
  • Er kan op korte termijn een gelijkaardige vacature open komen te staan.
  • Iedereen kent wel iemand die interessant kan zijn voor jouw bedrijf, of het nu gaat om een toekomstige sollicitant of een mogelijke klant.

Hoe geef je nuttige feedback na de sollicitatie?

Hoe iemand afwijzen en toch een positieve indruk nalaten? Met deze tips lukt het je zeker. Zorg dat je de reden voor het afwijzen van de sollicitatie goed kan benoemen. Had de persoon te weinig ervaring in de sector? Miste hij een belangrijke competentie? Stel jezelf de vraag: “Welke informatie kan ik de kandidaat geven, zodat hij zijn kansen bij een volgende sollicitatie kan vergroten?” Geen zorgen, je hoeft heus geen A4 neer te pennen of een halfuur lang te bellen. Hou het kort, eerlijk en positief. Wat kwam wel volledig overeen met de verwachtingen, of waarvan was je onder de indruk? Absoluut het vermelden waard!

Hoe schrijf ik per mail een persoonlijke afwijzing na een sollicitatie?

Hier een voorbeeldje:

“Op …. was je bij ons op gesprek voor de functie van … .

De selectie van kandidaten stelde ons voor een lastige keuze, want er zaten ontzettend veel geschikte en oprecht gemotiveerde sollicitaties tussen. Uiteindelijk hebben we (x) sollicitanten geselecteerd waarmee we verder gaan. Helaas is onze keuze hierbij niet op jou gevallen.

Een boodschap die niet leuk is om te sturen, maar het is uiteraard nog minder leuk voor jou om deze boodschap te ontvangen. Waarom dan niet geselecteerd, hoor ik je denken?

Je bent duidelijk iemand die zich inzet voor zijn werk en die streeft naar kwaliteit. Je komt echter wat onzeker over. Zelfzekerheid en vlot contact aangaan met potentiële klanten zijn belangrijk in deze functie. Vandaar onze keuze voor een andere kandidaat.

We willen je toch bedanken voor de tijd die je hebt genomen voor deze sollicitatie en wensen je nog veel succes toe in je verdere carrière.

Nood aan wat extra hulp of tips? Contacteer HR Consultant Simply Ilse. Samen zorgen we ervoor dat er toch een goed gevoel blijft hangen bij een afwijzing na een sollicitatie.

Ondertussen al een nieuwe collega gevonden? Top. Lees dan zeker onze blog over hoe je een nieuwe collega optimaal laat starten.